Informace pro členy SDH

Kontakt

SDH Lipůvka

Lipůvka 282
67922 Lipůvka
IČO: 65336534
sdh.lipuvka@gmail.com

Starosta SDH

Robert Tesař
Tel.: 604 607 505

Činnost SDH v roce 2015                

Vodácký zájezd Dyje 2015

Popis akce Vodácký zájezd Dyje 2015
Datum akce 20.6.2015

V sobotu 20.6. vyrazili hasiči s rodinami sjíždět divokou řeku Dyji. Navzdory sychravému počasí a studené vodě si všichni poradili s ovládáním lodí i s prohlídkou města Znojma.


více fotografií zde

a další fotografie také zde

Fyzická příprava výjezdové jednotky

Popis akce Fyzická příprava výjezdové jednotky
Datum akce 29.5.2015

Poslední víkend v květnu absolvovali hasiči každoroční fyzickou přípravu. Tentokrát ve formě cyklovýletu po členité krajině Vysočiny.

více fotografií zde

Řemesla kolem nás

Řemesla kolem nás 2015
Popis akce Řemesla kolem nás
Datum akce 16.5.2015

V sobotu 16. května proběhlo na hřišti za školou pod záštitou hasičů z Lipůvky hravé odpoledne pro děti na téma Řemesla kolem nás. Děti si mohly vyzkoušet podle chuti čtrnáct řemesel všeho druhu. V horkém a slunečném odpoledni si mohly hrát na hospodského a natočit si limonádu, kterou věnovala paní Šipková. S krásnou pekařkou upletly housky, s cukrářkou nazdobily dorty. Kdo chtěl tak mohl přidat pár cihel na stavbě domečku dodaného firmou Koutný&Odehnal. Pokrývačskému řemeslu je učil Aleš Sáňka zástupce firmy ASA. Děti se hodně snažily při na první pohled běžných, ale už trochu zapomínaných činnostech jako je šití se švadlenou Lenkou Kořínkovou. Mohly si zazpívat s muzikou, chvilku zahradničit, pročistit komín, zahrát si na malíře, na doktora. H-Střechy vybavili tesaře. Hasiči z Lipůvky předvedli, že naše stará dáma Tatra je stále v dobré kondici. K tomu dodali i technické zázemí. Velký dík patří všem lidem, kteří se na akci aktivně podíleli.

Spoustu krásných kulis vyrobily děti z naší školy s paní učitelkou Černou. Paní ředitelka Karlíčková ochotně poskytla prostor pro akci i zázemí pro všechny zůčastněné. V cíli děti dostaly sladkou odměnu, kterou věnovali manželé Kořínkovi a Filkovi.


více fotografií zde


Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic 2015
Popis akce Pálení čarodějnic
Datum akce 30.4.2015

Příchod jara byl oslaven hořící hranicí Filipojakubské noci. Pálení čarodějnic bylo podtrženo hojnou účastí návštěvníků všech věkových kategorií, čarodějnic i čarodějů. Dobrou náladu vydatně podpořila kapela Kladivo hrající v plné sestavě a s neutuchající chutí.

SDH Lipůvka děkuje všem za návštěvu.


více fotografií zde

Sběr železného šrotu

Sběr železného šrotu
Popis akce Sběr železného šrotu
Datum akce 11.4.2015

Dne 11.4. proběhl na Lipůvce každoroční sběr železného šrotu. V průběhu akce se podařilo od občanů Lipůvky a Svinošic nashromáždit 5490 kilogramů šrotu, který byl obratem odvezen do sběrny.

Současně byly v rámci brigády uklizeny prostory hasičské zbrojnice a klubovny.

SDH Lipůvka děkuje všem občanům za odevzdaný šrot.


Výroční schůze

Výroční schůze 2015
Popis akce Výroční schůze SDH
Datum akce 10.1.2015
více fotografií zde